Piece konwekcyjno-parowe

Dostarczamy rozwiązania do filtracji wody

ZADZWOŃ - 501 312 647 SPRAWDŹ OFERTĘ

Czysta i świeża woda

Dostarczamy rozwiązania do filtracji wody

ZADZWOŃ - 501 312 647 SPRAWDŹ OFERTĘ

Czysta i świeża woda

Dostarczamy rozwiązania do filtracji wody

ZADZWOŃ - 501 312 647 SPRAWDŹ OFERTĘ

Filtry Think Water do pieców konwekcyjno-parowych

Oferujemy najwyższej jakości filtry wody Think Water do pieców konwekcyjno-parowych. Odpowiednia filtracja i uzdatnianie wody wykorzystywanej w takich piecach ma zasadnicze znaczenie dla jakości i smaku potraw. Dowiedz się, czym są piece konwekcyjno-parowe, a także, dlaczego tak duże znaczenie w ich przypadku ma odpowiedni filtr do wody. 

Czym są piece konwekcyjno-parowe? 

Piece konwekcyjno-parowe stosowane są w przemyśle spożywczym oraz gastronomii. Służą do gotowania, pieczenia, grillowania, smażenia oraz rozmrażania potraw. Dzięki połączeniu dwóch metod — konwekcji powietrznej i pary wodnej — zapewniają równomierne i szybkie przygotowanie potraw, a także utrzymanie odpowiedniej wilgotności i aromatu. Są również bardziej energooszczędne i przyjazne dla środowiska w porównaniu z tradycyjnymi piecami.

Dlaczego warto wybrać filtry wody Think Water do pieców konwekcyjno-parowych? 

Filtry wody do pieców konwekcyjno-parowych sprawiają, że woda jest nie tylko smaczniejsza, ale też zdrowsza. Pomagają w oczyszczeniu jej ze związków organicznych i zanieczyszczeń chemicznych (np. chloru), które niekorzystnie wpływają na zdrowie.

Co więcej, odpowiednie filtry wody Think Water do pieców konwekcyjno-parowych pozwalają też przedłużyć żywotność sprzętu i ograniczyć jego awaryjność. Wyłapują bowiem minerały, takie jak wapń i magnez, które mogą osadzać się w rurach, przewodach, zbiornikach czy innych częściach pieców konwekcyjno-parowych. Eliminacja tych osadów pozwala zatem dłużej zachować piec w idealnym stanie.

Filtry wody do pieców konwekcyjno-parowych — rodzaje

Filtry Think Water do pieców konwekcyjno-parowych to akcesoria różnego typu i o różnych właściwościach. Można wśród nich wyróżnić filtry jonowymienne, węglowe i osmotyczne. Jonowymienne filtry Think Water zmiękczają wodę, czyli eliminują jony magnezu i wapnia odpowiadające za powstawanie tzw. kamienia. Zmiękczanie wody jest więc niezwykle istotne dla przedłużenia żywotności sprzętu.

Popularne są także węglowe filtry Think Water do pieców konwekcyjno-parowych. Te filtry usuwają nie tylko minerały odpowiedzialne za powstawanie kamienia, ale także chlor, związki organiczne i inne niepożądane substancje. Pozwalają zatem na dokładniejsze oczyszczenie wody niż filtry jonowymienne.

Najbardziej zaawansowane są osmotyczne filtry wody do pieców konwekcyjno-parowych. Działają one na zasadzie odwróconej osmozy, dzięki czemu pozwalają na eliminację niemal wszystkich zanieczyszczeń. Usuwają więc nie tylko odpowiedzialne za twardość wody związki wapnia i magnezu, ale też inne związki mineralne i organiczne. Pozwala to na uzyskanie wyjątkowo czystej, neutralnej smakowo i zapachowo wody, co ma ogromne znaczenie w gastronomii. Piec konwekcyjno-parowy wyposażony w taki filtr wody w żaden sposób nie wpływa bowiem na smak i aromat przygotowywanych w nim potraw.

Filtry wody Think Water do pieców konwekcyjno-parowych są niezbędne, by zapewnić odpowiednią jakość potraw. Co więcej, pozwalają na ochronę sprzętu przed awariami i przedłużenie jego żywotności. Są zatem doskonałym wyborem dla przedsiębiorców z branży gastronomicznej, jak i dla osób prywatnych

Dane kontaktowe

ELINT Sp. z o.o. Rozwiązania do filtracji wody

Nowa 23, 05-500
Piaseczno-Stara Iwiczna
NIP:1231200136

Osoby do kontaktu

Wojciech Wojtiuk
V-ce. Prezes Zarządu
Tel.kom. +48 501 312 647
e-mail: biuro@elint.com.pl

Tomasz Radziun
Key Accounts Sales Director
Tel. kom.: + 48 533 375 877
e-mail: t.radziun@elint.com.pl 

    Wyślij wiadomość